Juleverksted.

JULA 2010

 

 

Årets julebakst. Hva skal den bestå av?

Er du av den tradisjonelle typen eller er det morsomt å prøve noe nytt?

Lager du 5, 7 eller kanskje 10 slag?

Her er noen oppskrifter på litt utradisjonelle småkaker.
Men først litt historie:

Baking
I gamle dager da gardsfolket selv sto for bakingen, var det husbondens jobb å bake brødene mens kvinnene tok seg av julebaksten.
All julebakst måtte være ferdig og stå fremme på bordet når julekvelden kom. Selve bakingen ble som regel gjort bare få dager før høytiden, for at den skulle holde seg så fersk som mulig gjennom hele julefeiringen. Det var en skam hvis julekakene tok slutt for tidlig.
Kakebaksten til jul er ikke en veldig gammel tradisjon. Det ble som regel bakt både brød, lefser og flatbrød til jul, noe som egentlig var litt hverdagslig, men til jul brukte man mye finere mel enn ellers i året. Småkaketradisjonen kom litt senere, og de eldste sortene vi stadig baker er: sirupssnipper, fattigmann og sandkaker.

Småkaker

Bordstabelbakkels
¼ kg smør eller margarin
¼ kg sukker
2 egg
2 ss kremfløte
ca. ½ kg hvetemel

Pisk egg og sukker lyst og luftig. Tilsett fløte og elt inn mel og mykt smør vekselvis. Kjevle deigen tynt ut og skjær lengder som er ca. 12 cm lange og 3 cm brede. Bruk gjerne baketrinse.
Sett kakene på smurt eller papirkledd bakeplate.
Stek dem på 180 grader midt i ovnen i ca. 6 minutter. Kakene skal være lysegule.
Lag en mandelmasse av 250 g melis, 250 g malte mandler og 3 eggehviter.
Legg massen på kakene i striper og tørk kakene med åpen ovnsdør ved ca.70 grader. Kakene er ferdige når massen har stivnet men fremdeles er hvit.
En variant av denne oppskriften er å legge den ferdige mandelmassen på helt fra man begynner å steke kakene. Kakene trenger da gjerne litt lenger steketid, ca. 7–8 minutter avhengig av ovnens styrke.

Brune pinner
ca. 250 g hvetemel
200 g sukker
200 g smør eller margarin
1 ss kakao
1 ½ ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 stort egg

Bland alle de tørre ingrediensene før du smuldrer i smøret. Arbeid inn egget, og kna til deigen er smidig. Trill den ut til tynne stenger og trykk stengene litt flate til de er rundt 4 cm brede.
Legg dem på smurt bakeplate og stek på 200 grader midt i ovnen til de har fått en fin farge. Men pass på. Skjær dem opp i fingertykke stykker på skrå mens de er varme.

Gylne brostener
ca. 250 g hvetemel
½ ts bakepulver
125 g sukker
180 g smør eller margarin
1 eggeplomme

Glasur:
250 g melis
2 eggehviter

Pynt:
hakkede mandler

Sikt sammen mel og bakepulver. Tilsett sukker og smuldre smøret inn i deigen. Bland deigen godt sammen med eggeplommen og la den hvile i kjøleskapet en times tid.
Kjevle deigen ut til ca. 3 mm tykkelse. Skjær ut snipper med en god bakkelsspore (som til sirupssnipper). Smør kakene med glasur og dryss over litt mandler.
Sett kakene på smurt eller papirkledd bakeplate. Stek ved 190 grader i 10 minutter midt i ovnen.
De skal være gylne, og glasuren glatt og litt hevet.

Kardemommeskiver
ca. 250 g hvetemel
175 g smør eller margarin
60 g sukker
1 ts kardemomme
1–2 eggeplommer (avhengig av størrelse)Pynt
1 eggehvite
2 ss hakkede nøttekjerner

Smuldre smøret i hvetemel og tilsett sukker og kardemomme. Bland i eggeplomme og elt deigen raskt sammen. La den hvile en stund i kjøleskapet. Kjevle deigen tynt ut og stikk ut små runde kaker med et lite glass. Legg på plate og pensle med eggehvite. Dryss over nøttehakk. Stek ved 200 grader i ca. 8 minutter. Avkjøles på steikeplaten og løsnes forsiktig med en steikespade.

Kneppkaker
4 egg
2 ¼ dl sukker
5 ss sirup
6 ss helmelk
1 ½ ts natron
ca. 300 g hvetemel

Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Tilsett sirupen litt etter litt. Bland godt. Løs natron opp i litt melk og tilsett dette og resten av melken. Bland i melet til slutt.
Sett deigen med skjeer på steikeplaten. Ikke for tett da de flyter ut. Stek på 200 grader, midt i ovnen i ca 10–15 minutter.

Marengs uten egg
(25 stk.)
2 ½ dl sukker
1 dl vann
4 plater gelatin

Legg gelatinplatene i vann ca 5 minutter. Bland sukker og vann i en kjele og la det koke til en tykk sukkerlake, ca 5 minutter. Ta opp gelatinplatene og kryst dem. Smelt gelatinen i den varme sukkerlaken. Visp det i miksmasteren til massen er blitt seig.
Kle en stekeplate med bakepapir og sett massen som små topper ved hjelp av to skjeer. Stek marengsen ved 125 grader i 35–45 minutter. Slå av ovnen og la marengsene stå med ovnsdøren på gløtt til de kjennes tørre.

Marengs
Eggehvite som skal piskes til marengs, må i første omgang has i en helt ren bolle fri for fett. Tilsett en klype salt eller sukker, og du får raskt en stiv og fin marengs.
Det er ikke alltid like lett å løsne den ferdigstekte marengsen uten at den går litt i stykker. Bruk bakepapir på stekeplaten, men selv da kan det sitte litt fast. Prøv neste gang å la den stå et øyeblikk på en gjennomfuktet avis eller håndkle. Marengsen bør nå komme lett løs fra platen uten å gå i stykker eller miste fasong.

Nøtte- og sjokoladesnitter
(ca. 60 stk)
100 g mykt smør
1 ½ dl sukker
1 egg
1 dl hvetemel
½ ts bakepulver
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 dl hakkede nøtter
1 dl finhakkede hasselnøtter til pynt

Rør ingrediensene til deigen lett sammen. Legg deigen i tre lengder på en bakepapirkledd stekeplate. Deigen flyter ut under steking, så legg lengdene langt fra hverandre.
Legg finhakkede nøtter oppå.
Stek lengdene ved 200 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Skjær dem opp i skrå snitt mens de ennå er varme. Flytt kakene forsiktig over på en rist og avkjøl. Oppbevares i tett boks.

Pekankaker
125 g smør
6 ss nøtteolje
150 g sukker
¼ ts fint salt
1 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g grovhakkede pekannøtter

Rør smøret mykt og rør inn olje, sukker, salt og hele egget. Bland i resten av ingrediensene. Form deigen til en rull og legg den i fryseren til den blir fast. Skjær rullen i tynne skiver, og stek dem ved 190 grader i 8 minutter.
Et annet alternativ er å sette deigen på bakepapirkledd plate med teskjeer (da skal den ikke i fryseren). Form topper som trykkes flate. Pynt med en halv pekannøtt. Stekes ved 190 grader i ca. 12 minutter.

Pepperkakehus
Vrient å fikse når en del går i stykker. Lag litt ekstra deig, og legg til side. Da kan du fort lage en ny del hvis noe går i stykker under steking eller bygging. Trenger du ikke ekstradeigen til pepperkakehuset, har du nok til småkaker til små slikkemunner.
Monter pepperkakehuset med smeltede fløtekarameller. Den seige karamellmassen er lettere å håndtere enn smeltet sukker, som det også er lett å brenne seg på.
Karamell holder seg smidig, og det er derfor lett å justere på eventuelt skjeve vegger i etterkant.

Pleskener

3 egg
125 g sukker
50 g margarin
200 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pynt
perlesukker og hakkede mandler

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør margarinen hvit og bland den i eggedosisen vekselvis med melet tilsatt bakepulveret. Form kakene med teskje på ett bakebrett. Husk at de flyter ganske mye utover. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokolademakroner
(ca. 60 stk.)
250 g mandler
100 g kokesjokolade
4 eggehviter
200 g sukker

Mal mandlene i mandelkvern uten å skålde dem. Riv sjokoladen og stivpisk eggehvitene. Vend forsiktig inn mandler, kokesjokolade og sukker i de stivpiskede eggehvitene.
Det er viktig ikke å bruke smurt bakeplate for da faller kakene sammen. Kle bakeplaten med bakepapir. Form topper av deig med barneskje på bakeplaten og stek dem ved 150 grader i ca. 15 minutter.
Makronene skal tørke og ikke steke. De skal være seige i midten. Avkjøl på rist. Oppbevares i tett boks eller fryser. De vil tine på 10 minutter mens kaffen koker.

Er jo en stund til jul enda, men regner med at når jula nærmer seg så er ikke jeg i noe julestemning. For jeg skal ikke ha noen av ungene i år. Så regner med at jeg reiser bort i fra alt styret her. lager litt jul med ungene her hjemme og koser oss i adventstiden å ser hva den måtte bringe.  For meg blir det ikke noe jul uten noen av ungene. Så må være første jula æ grue mæ til …

Med ønske om gode dager og fremgangsrikt år som kommer til alle som er innom!
Men her e litt jule inspirasjon i september. 🙂 kos dere …!!

 

Det er ikke noe spøk å forsøke å arrangere julebord! 🙂            1. desember
             TIL ALLE ANSATTE
            Jeg har gleden av å informere om at bedriftens årlige julefest
            skal feires på Steakhouse den 20. desember.
            Det vil være hyggelige juledekorasjoner og et lite orkester
            kommer til å spille hyggelige julesanger.
            Det er altså tid for å slappe av og nyte kvelden!
            Bedriftens viseadministrerende direktør kommer til å være
            utkledd som julenisse og vil tenne juletreet.
            Dere kan gjerne gi presanger til hverandre, men pass på at de
            ikke koster mer enn 200 kroner..
            Jeg ønsker dere og deres familier en fredfull advent.             Elisabeth
             Personalansvarlig

             2 desember
            TIL ALLE ANSATTE
            Det var ikke meningen at gårsdagens melding skulle utelukke
            våre tyrkiske kolleger.
            Vi vet at deres helgedager ikke fullstendig samsvarer med våre.
            På grunn av dette kommer vi til å kalle tilstelningen for
            «årsavslutningsfest» fra nå av.
            Det blir dessuten verken juletre eller julesanger.
            Jeg ønsker dere og deres familier en hyggelig stund fremover.

            Elisabeth
            Personalansvarlig

            3 desember
            TIL ALLE ANSATTE
            Jeg vil vise til et diskret tips fra et medlem i Anonyme
            Alkoholikere, som krever et «tørt» bord på
            «årsavslutningsfesten.»
            Jeg er glad for å kunne oppfylle dette ønsket, men vil samtidig
            påpeke at anonymiteten ETTERPÅ ikke vil kunne garanteres.
            Dessuten vil det ikke bli anledning til å gi julegaver, da
            fagforeningen har protestert og anført at 200 kroner er for mye
            penger å bruke på dette.

            Elisabeth
            Ansvarlig for personalforskning

            7 desember
             TIL ALLE ANSATTE
            Jeg har klart å få reservert et bord langt borte fra buffeen
            for våre medlemmer av Grethe Roedes Vektklubb, og et bord nær
            toalettene for alle gravide.
            Homofile får sitte ved siden av hverandre. Lesbiske behøver
            ikke sitte samme med de homofile mennene, men får et bord for
            seg selv.
            De homofile skal selvsagt få en blomsteroppsats på sitt bord.
            Er dere fornøyde nå?

            Elisabeth           

           Galehusansvarlig

            9 desember
            TIL ALLE ANSATTE
            Naturligvis kommer vil til å ta hensyn til ikke-røykere og
            bruke en tung gardin som kan avdele festsalen.
            Alternativt vil vi plassere røykerne i et telt utenfor
            restauranten.


            Elisabeth
            Ansvarlig for personalundertrykkelse

            10 desember
            TIL ALLE ANSATTE
            Vegetarianere! Jeg har bare ventet på å høre fra dere! Vi gir
            fullstendig faen i om det passer dere eller ikke. Vi går på
            Steakhouse!!!!
            Hvis dere vil, kan dere for min del gjerne reise til månen for
            at dere den 20. desember skal få sittet så langt borte fra
            «dødsgrillen» som mulig.
            Nyt salatbaren og spis rå tomater!! Forresten har tomater også
            følelser! De skriker når manskjærer i dem, jeg har selv hørt
            det!! Der fikk dere!!!
            Jeg ønsker dere alle en jævlig jul, drikk dere stup fulle og gå
            i koma!!

            Hilsen «bitchen» i tredje etasje!!

            14 desember
            TIL ALLE ANSATTE
            Jeg er sikker på at jeg snakker på vegne av oss alle når jeg
            håper at Elisabeth er på bedringens vei.
            Det vil bli satt pris på om dere hjelper til og sender mange
            «God bedring»-kort til psykiatrisk avdeling på sykehuset.
            Ledelsen har for øvrig bestemt at det ikke blir noen fest den
            20. desember.
            Dere får i stedet fri denne dagen på bedriftens bekostning.


            Steinar
           Fungerende personalansvarlig

 

 

 

 

 

 
 

Fuglene tripper i rundt epletrærne nå.
De spiser halv råtne epler.
Det er litt merkelig, de ser litt fulle ut der di hopper.
Bikker, og ler til hveradre. Jeg kan ikke henge opp klær på snora.
Fuglene sitter på snora og skiter.

Hjemme hadde vi fuglenek, men ikke før lille julaften.
Og da kom det ikke mange fugler. Så dette er litt komisk synes jeg.
Jeg har sett stor og små, og tenk jeg kan jo nesten ingen fugle navn.
Men to dompapper har jeg sett og dem er flotte!!

 

 

 

 

 

 JULA 2009.

 

Tirsdag 03.11-09

Xglobe001

Ja da er vi kommet ut i november mnd. Å jula er rett rundt hjørnet.

å det er det snart jul igjen 🙂

Magien fyller rommene og spenningen stiger. Julen er gylden og ren, det skinner og lukter av søtsaker, krydder og såpe. En følelse av felles innsatts for å gi kropp og sinn noen dagers luksus i vintermørket. Det føles viktig og trengs sårt for å komme gjennom mørketiden og kulden. Julen bidrar til å samle venner og familie, skape felles hyggestunder når kakene bakes og julepynten lages. Julen er viktig for sjelen, livsgleden, kroppen, vennenne og familien. De som sier noe annet forstår ikke….

Men pass på, forventningene om den perfekte jul kan også være kilden til for høye ambisjoner. Ikke slit deg helt ut, gjør det du rekker. Vær ikke redd for å kutte ut noen prosjekter for å ha tid til å hygge deg med de du velger å gjøre. De prosjektene du velger bort i år kan du ta tak i til neste år, eller året deretter. …. Stiller du for høye krav til deg selv blir du lett sliten innen julen er over…

Vær ikke så opptatt av høydepunktene, men heller av de små stundene som oppstår underveis. Vær til stede i disse, man fortjener å være ubekymret lykkelig av og til.

Riktig god førjulstid!!!!!

jul12

Det er snart tid for å skrive julekort.

Jeg er litt nyskjerrig og lurer på hva dere gjør.
Sender du fremdeles julekort, eller sender du julehilsen på mail?
Hvis du sender julekort, skriver du bare “God jul og Godt Nytt år”? 
Jeg bare lurer rett og slett fordi jeg tror tradisjonene våre er i ferd med å forandre seg.

Selv er jeg glad i tradisjoner, men de har endret seg de senere år. Noen år lager jeg julekortene selv og setter inn et bilde av familien.  Alt etter hvor god tid jeg har..

Men fortell meg nå…. Hva gjør dere?

venster

Noen dikt til å skrive på julekortene i år 🙂

En vinternatt så stille
og snøen laver ned.
På himm’len ses en stjerne
som snart gir julefred.

Mot jul går mange tanker
og omtanken den blir,
til mange ord som skrives,
på kort og brevpapir.

Med ønske om at alle
en riktig fin jul får.
Vi ønsker dere også
et riktig Godt Nytt år.

________________________

En stjerne på himmelen blinker
det nærmer seg julen igjen,
og Betlehems stjernen den lyser,
for meg og for deg min venn.

Vi trenger et vakkert inntrykk,
en venn som kan holde vår hånd.
Jeg tenker med glede tilbake
på kjærlige vennskapsbånd.

Mitt ønske for julen vil være
at varme tanker når frem.
Så sender jeg deg min kjære
god jul, og en riktig varm klem.

____________________________

Det går fort i mot jul
og vi vasker og baker.
Det ryddes og styres,
i boks kommer kaker.

Ja gaver skal kjøpes,
det er ganske mange.
Vi julekort skriver,
og kvelder blir lange.

Men ta deg nå tiden
til å sitte litt ned.
Les dette kortet
i ro og i fred.

Med ønsker til dere,
om jul som blir fin,
vi sender med dette,
en flaske god vin.

_______________________

Så er det desember,
en jul er i vente,
men vi glemmer så lett
hva som egentlig hendte.

Vi vasker og baker,
drar pakker med hjem,                      
men glemmer så ofte
et barn i Betlehem.

Det lyser en stjerne
på en himmel så klar,
la oss sende en takk
for alt som vi har.

______________ 

God jul til dere alle
vi sender til hvert hjem,
selv om vi gjerne ville,
dra rundt med juleklem.

Desember den er fløyet
så altfor fort av sted.
Snart over alle husene
seg senker julefred.

Må julen ha det innhold
vi ønsker den skal få,
med mange gode minner,
vi husker etterpå.

God jul til alle sammen,
ja takk for dette år.
Og nyttårsønsker fra oss
de også til deg går.

__________________________

God jul vil vi ønske
til fjern og til nær.
Vi hilser familie,
og venner så kjær.

Må nyåret også
gi drømmer og tro,
på at fremtiden bringer
en tid som er go’.

Vi ønsker med dette
en høytid så fin.
En hilsen til deg
og familien din.

 _______________________

Adventstiden
den flyr altfor fort,
det var så mye,
vi skulle ha gjort.

Ønsker og planer
ligner hverandre,
og tradisjoner,
vi ei vil forandre.

Men nyt denne tiden,
som nå er så fin.
Se stjerner som lyser,
på himmelen din.

Ja lær deg å like         
litt vinter og kulde.
Finn frem i deg barnet,
la snøballen rulle.

Så sender vi ønsker,
til alle av sted.
Med håp og forventning
om julefred.

Til slutt vil vi takke,
for året som gikk.
For vennskap og omtanke
blant det vi fikk.

 _______________________

I adventstiden når kveld seg senker,
blir julestri og julelenker,
et av de minner vi alle får,
som ei forsvinner, i år som går.

_________________________________

Julestrev og julestri,
adventstiden flyr forbi.
Mange planer kom og gikk,
men jeg tiden ikke fikk.

Skulle lage gaver selv,
men var trett når det ble kveld.
Kakebaksten er nå klar,
uff så mye tid det tar.

Neste år det lover jeg
at du skal se mer til meg.
Ned med tempo, frem med glede,
være mye mer, til stede.

Ja en julehøytid gjør
at man tenker mer som før.
Slekta og de kjære venner,
lys i våre hjerter tenner.

La nå dette lyset brenne,
så vi riktig godt kan kjenne,
gleden ved og elsket være
av vår slekt og venner kjære.

God jul og godt nytt år.

______________________________

God jul vi dere hilser
og sender kort av sted,
med ønsker om at alle,
skal stjernene få se.

Desember himm’len vakker
den er et skue verd.
Så løft ditt ansikt oppad
og tenk på deres ferd.

For stjernen den vil lyse
på himm’len klar og stor,
og gi oss mange tanker
hva skjedde på vår jord.

Vår jul er mer enn gaver
god mat og julepynt.
Vi har vårt evangelium
som også ble forkynt.

Med ønsker om at alle
en fredfull jul nå får.
Vi sender varme tanker
som her til alle går.

 ___________________________

Julestemning fyller huset,
bakst fra kjøkken, lukter godt.
Badekaret står og skinner,
gangen har litt såpe fått.

Ungene de klipper engler,
far han henter masse ved.
Det på peisen lystig brenner,
ute begynner det å sne.

Adventstiden er så stille,
hem’ligheter råder her.
Heldigvis så flyr jo tiden,
julen den er ganske nær.

Spenningen kan føles ofte;
litt for store, mest for små.
Og vi ønsker alle sammen
julen den må komme nå.

Med en hilsen her vi sender,
julekort med ønsker på,
om at dere alle sammen
riktig god jul måtte få.

 _________________________________

Fredag 16.10.2009

jul35jul.1jul38

Tanker til deg

En himmel full av stjerner
de blinker ned til meg,
i vinternatten stille,
min tanke går til deg.

Du strever sikkert mye
for fort mot jul det går,
men mange gode stunder
jeg håper at du får.

Så håper jeg du husker
at julen uansett,
den kommer om man strever,
og om man tar det lett.

Et julehus kan være
med nisser og litt stas.
Men julestemning får man
jo også uten mas.

En fredlig jul til alle
med ønsker sendes her,
fra en som tenker mye
på dem som er meg kjær.

jul31jul30 

Onsdag 13.10.2009 kl 00.43

    

Treets budskap

Når treet står pyntet
med stjernen på topp,
de små barneøyne
i spenning ser opp.

Og stjernen i toppen
skal minne oss om,
en stall og en krybbe
som ikke sto tom.

Små kuler så skjøre
lik jordkloden vår,
i ramme av glitter
som rundt treet går.

Med kurver som hjerter
i omsorg så stor,
et kjærlig symbol på
det som i oss bor.

Små svevende engler
forkynte en gang,
et budskap så vakkert
med nydelig sang.

Av lenker i vennskap
en høytid så fin,
ønsker vi deg
og familien din.

God jul.

                          

 

KAKEMENN.

Det du trenger:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  • 8+ porsjoner)
  • 100 gr Smør
  • 250 gr Sukker
  • 600 gr hv.mel
  • 1/4 ts. kardemomme
  • 5 ts. hornsalt
  • 2 dl kulturmelk
  •  

     

    Fremgangsmåte:

    Rør smør og sukker hvitt.
    Resten av ingrediensene tilsettes vekselvis med kulturmelk.
    Stek kakene på 200 gr. i 8 min

    BERLINERKRANSER.

    Det du trenger:

    • 2 hardkokte eggeplommer
    • 2 rå eggeplommer
    • 125 g sukker
    • 250 g meierismør
    • 300 g hvetemel
    • Pynt;
      1 eggehvite
      perlesukker

    FREMGANGS MÅTE:

    Gni ut de kokte eggeplommene og bland med de rå. Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis i romtemperert smør og mel. Avkjøl deigen. Trill den ut til tynne pølser ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på bakepapir eller direkte på smurt stekeplate. Pensle med eggehvite, dryss på perlesukker og stek kakene lys gule. Avkjøl på rist og oppbevar kakene i tett boks. Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter            

     

    SMULTRINGER..

    DET DU TRENGER:

  • 3 eggg
  • 250g sukker
  • 5dl tine seterrømme
  • 1 1/2 dl melk
  • 4ts hornsalt
  • 2ts kardemomme
  • 750 g hvetemel.
  • Beregn 1 kg smult til 1 porsjon
  • Framgangs måte:

    Visp egg og sukker til eggedosis, visp rømme og bland dette forsiktig.
    LA DEIGEN STÅ TIL NESTE DAG.
    Kjevle ut leiver ca 1 cm tykke. Stikk ut smultringene med smultringestikke, kok i smult.

     

    Det er ikke noe spøk å forsøke å arrangere julebord! 🙂
                1. desember
                 TIL ALLE ANSATTE
                Jeg har gleden av å informere om at bedriftens årlige julefest
                skal feires på Steakhouse den 20. desember.
                Det vil være hyggelige juledekorasjoner og et lite orkester
                kommer til å spille hyggelige julesanger.
                Det er altså tid for å slappe av og nyte kvelden!
                Bedriftens viseadministrerende direktør kommer til å være
                utkledd som julenisse og vil tenne juletreet.
                Dere kan gjerne gi presanger til hverandre, men pass på at de
                ikke koster mer enn 200 kroner..
                Jeg ønsker dere og deres familier en fredfull advent.
                 Elisabeth
                 Personalansvarlig

                 2 desember
                TIL ALLE ANSATTE
                Det var ikke meningen at gårsdagens melding skulle utelukke
                våre tyrkiske kolleger.
                Vi vet at deres helgedager ikke fullstendig samsvarer med våre.
                På grunn av dette kommer vi til å kalle tilstelningen for
                «årsavslutningsfest» fra nå av.
                Det blir dessuten verken juletre eller julesanger.
                Jeg ønsker dere og deres familier en hyggelig stund fremover.

                Elisabeth
                Personalansvarlig

                3 desember
                TIL ALLE ANSATTE
                Jeg vil vise til et diskret tips fra et medlem i Anonyme
                Alkoholikere, som krever et «tørt» bord på
                «årsavslutningsfesten.»
                Jeg er glad for å kunne oppfylle dette ønsket, men vil samtidig
                påpeke at anonymiteten ETTERPÅ ikke vil kunne garanteres.
                Dessuten vil det ikke bli anledning til å gi julegaver, da
                fagforeningen har protestert og anført at 200 kroner er for mye
                penger å bruke på dette.

                Elisabeth
                Ansvarlig for personalforskning

                7 desember
                 TIL ALLE ANSATTE
                Jeg har klart å få reservert et bord langt borte fra buffeen
                for våre medlemmer av Grethe Roedes Vektklubb, og et bord nær
                toalettene for alle gravide.
                Homofile får sitte ved siden av hverandre. Lesbiske behøver
                ikke sitte samme med de homofile mennene, men får et bord for
                seg selv.
                De homofile skal selvsagt få en blomsteroppsats på sitt bord.
                Er dere fornøyde nå?

                Elisabeth
                Galehusansvarlig

                9 desember
                TIL ALLE ANSATTE
                Naturligvis kommer vil til å ta hensyn til ikke-røykere og
                bruke en tung gardin som kan avdele festsalen.
                Alternativt vil vi plassere røykerne i et telt utenfor
                restauranten.

                Elisabeth
                Ansvarlig for personalundertrykkelse

                10 desember
                TIL ALLE ANSATTE
                Vegetarianere! Jeg har bare ventet på å høre fra dere! Vi gir
                fullstendig faen i om det passer dere eller ikke. Vi går på
                Steakhouse!!!!
                Hvis dere vil, kan dere for min del gjerne reise til månen for
                at dere den 20. desember skal få sittet så langt borte fra
                «dødsgrillen» som mulig.
                Nyt salatbaren og spis rå tomater!! Forresten har tomater også
                følelser! De skriker når manskjærer i dem, jeg har selv hørt
                det!! Der fikk dere!!!
                Jeg ønsker dere alle en jævlig jul, drikk dere stup fulle og gå
                i koma!!

                Hilsen «bitchen» i tredje etasje!!

                14 desember
                TIL ALLE ANSATTE
                Jeg er sikker på at jeg snakker på vegne av oss alle når jeg
                håper at Elisabeth
                er på bedringens vei.
                Det vil bli satt pris på om dere hjelper til og sender mange
                «God bedring»-kort til psykiatrisk avdeling på sykehuset.
                Ledelsen har for øvrig bestemt at det ikke blir noen fest den
                20. desember.
                Dere får i stedet fri denne dagen på bedriftens bekostning.

                Steinar
                Fungerende personalansvarlig

    Advertisements

    2 kommentarer (+add yours?)

    1. Steinar
      Oct 15, 2009 @ 20:50:36

      MMMMMMMMM… masse gode kaker…gleder meg til du setter i gang med baksten… hehehe 😉 Da skal det lukte godt her på gården. Vi skal vel ha verksted…? 🙂

    2. Hilde
      Oct 19, 2009 @ 21:14:02

      Masse godt her ja.. :p Må nåkk baga litt te jul ja 😉
      Kjenne eg begynne å glede mg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

    Twitter picture

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

    Google+ photo

    Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

    Kobler til %s

    %d bloggers like this: